Krant, TV & Social-Media

 Marc uit Kloetinge steelt de show met flitsende miniatuurversie van Graspop

GOES – Hij heeft te veel hobby’s om op te noemen en zijn creativiteit kent geen grenzen. ,,Mijn hoofd staat nooit stil. Nooit. ‘s Avonds is dat best wel vervelend. Je wil gewoon slapen, maar zit alleen maar te denken: hoe kan ik dit maken, hoe kan ik dat doen. Maar het lukt me uiteindelijk altijd”, grijnst Marc Rijkhals.

Het resultaat van de gedrevenheid en vindingrijkheid van de 48-jarige Kloetinger staat dit weekend te pronken op de Modelbouwshow in de Zeelandhallen. In de grote stand van Modelspoorvereniging Zeeland heeft hij over een lengte van 2,40 meter een miniatuurversie van metalfestival Graspop neergezet. Een indrukwekkend bouwwerk met maar liefst 1200 poppetjes en tal van technische snufjes. Glunderend: ,,Daar ik ben ik twee jaar mee bezig geweest, ik denk zo’n twaalf à veertien uur per week. We mogen nu eindelijk los en het staat hier meteen continu vol. Echt geweldig.”

Als Marc op een modelbouwshow ergens een hekel aan heeft, zijn het wel stilstaande miniatuurtaferelen. Hij heeft dan zoveel mogelijk techniek gebruikt om zijn Graspop tot leven te brengen en publiek uit te nodigen tot interactie. Zo kan jong en oud op allerlei knopjes drukken, waardoor het publiek bijvoorbeeld foto’s gaat maken. ,,Dat heb ik gemaakt met allemaal kleine smd-ledjes van een halve millimeter.” Ook zijn er knoppen waarmee de ambulance tot leven komt, het publiek gaat springen of een tractor een auto uit de modder trekt.

Link naar het kranten artikel: https://www.pzc.nl/bevelanden/marc-uit-kloetinge-steelt-de-show-met-flitsende-miniatuurversie-van-graspop~ad727e80/

You may also like...

Reacties gesloten.